RODITELJ I DIJETE U ŠPORTU – KNJIGA ZA SVAKOG RODITELJA U SPORTU

Dragi roditelji,

Kako je uloga roditelja sportaša izuzetno važna i u smislu razvoja sportaša nezamjenjiva, kroz podršku, odgoj, prehranu, socijalizaciju i stvaranje optimalnih uvjeta za razvoj i napredak djeteta sportaša, potrebno je kontinuirano razvijati vještine i nadograđivati potrebna znanja da bi uspjeh u tom smislu bio čim potpuniji i kompletniji.

Roditelj mladog sportaša i trener sportaša moraju djelovati sinergički u cilju ostvarenja sportskih ciljeva i ostvarenja djeteta kao pojedinca i sportaša. Mačevanje, individualni sport, još više tu potrebu ističe.

Mačevalački klub “VMD” i njegova uprava i treneri prepoznaju ulogu roditelja u postizanju kvalitetnog sportskog razvoja i rezultata, te potičemo želju da se svi u ovom procesu smisleno pozitivno razvijamo za boljitak naših mladih sportaša.

 

IMG_5653

Predstavljamo Vam stoga knjigu autora prof. Ratka Karkovića, umirovljenog trenera plivanja i predavača na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, bivšeg trenera reprezentacije u plivanju, dugogodišnjeg sportskog radnika, iskusnog pedagoga i među ostalim i samog roditelja vrhunskog sportaša, naziva “Roditelj i dijete u sportu” izdanu ne tako davne 1998. godine, gdje kroz sveobuhvatan, i danas aktualan pristup jednostavnim jezikom prenosi svoje iskustvo u radu sa sportašima i opisuje sve segmente uloge roditelja djeteta u sportu.

Vrijedi izreka da znanje i iskustvo danas imaju najveću vrijednost, pa Vas, roditelje,  pozivamo da se preuzmete svoj besplatan primjerak knjige u Tajništvu Kluba, i možda kroz čitanje steknete neka nova znanja i vještine koja će poboljšati kvalitetu napretka Vašeg djeteta.

Hvala Vam na odazivu i interesu.