O klubu

 

Povijest kluba

Mačevalački klub “VMD” osnovan je 1999.godine u Zagrebu, te je u prvim godinama bio razvojno orijentiran na mlađe dobne skupine u floretu i maču i rekreaciji u maču.

Nakon punih šesnaest godina postojanja, danas u Mačevalačkom klubu “VMD” trenira pedesetak sportašica i sportaša, u disciplinama floret i mač, u svim dobnim skupinama – od pretškolske dobi (kroz mačevalačke igraonice), osnovno i srednjoškolske dobi, te studenata, zaposlenih i “starijih početnika”, veterana i rekreativaca.

Treninzi se odvijaju u “Zlatnoj dvorani” Mačevalačkog saveza Zagreba (MSZ) na Zagrebačkom Velesajmu, paviljon 25/galerija zapad, danas najmodernijom specijaliziranom dvoranom za mačevanju u ovom dijelu Europe, opremljenu sa 16 borilišta što omogućava idealne uvjete za kvalitetne treninge.

Osim moderno opremljene dvorane, nudimo:

  • stručni trenerski kadar s dugogodišnjim iskustvom,
  • veliki parking pred dvoranom,
  • blizinu tramvaja i autobusa: 200 m,
  • prilagodljive termine treninga (kasniji večernji sati i po dogovoru),
  • mogućnost korištenja bazne mačevalačke opreme bez dodatne naplate,
  • ostale popratne sadržaje koji se nalaze u neposrednoj blizini dvorane (restorani, caffe-bar, tenis, badminton, aerobik, fitness, nanbudo, street-fight, mali nogomet, klizanje, jahanje, dječja igraonica, shopping centar Avenue Mall, Arena centar…).

Možemo se pohvaliti osim brojnošću (najbrojniji klub u Gradu Zagrebu) i kvalitetom – na ovogodišnjem Pojedinačnom prvenstvu u mačevanju 2015. održanom u Splitu, naši su mačevaoci osvojili ukupno 20 odličja, od čega 8 zlatnih medalja i naslova prvaka države, što nas čini najtrofejnijim klubom s naglaskom da su odličja osvajana u skoro svim kategorijama i diciplinama – floret i mač, od najmlađih kategorija (-10) do veterana ( 40) što nas stavlja uz rame s najrazvijenijim klubovima u Hrvatskoj i regiji.

Iz našeg su kluba proistekli mnogi istaknuti mačevaoci, članovi nacionalne reprezentacije, osvajači nacionalnih prvenstava, osvajači međunarodnih natjecanja, što je potvrda kvalitete rada u klubu.

Mačevalački klub “VMD” je član slijedećih saveza:
HMS – Hrvatskog mačevalačkog saveza
MSZ – Mačevalačkog saveza Zagreba

Ujedno i jedan od suosnivača regionalnih liga u mlađim dobnim skupinama (ADA liga, 2007.) koji su bili i generator kvalitete.

Jedan smo od rijetkih klubova u regiji koji imaju organizirane sve popratne službe u mačevanju što našim sportašicama i sportašima omogućava kvalitetno bavljenje najljepšim sportom na svijetu – mačevanjem.

 

Ustroj kluba

MAČEVALAČKI KLUB „VMD“ je neprofitna udruga građana.
.

PREDSJEDNIK KLUBA

Bruno Ježek

.

TAJNIK KLUBA

Denis Bičanić